Extern

Legendara cântăreață Tina Turner a murit. "Regina Rock’n Roll” avea 83 de ani

post-img
Tina Turner

Artista americană Tina Turner a murit, miercuri, la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt, potrivit Sky News, scrie Euronews.

„Tina Turner, "Regina rock'n roll-ului", a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a mai precizat reprezentantul artistei.

Considerată una dinte cele mai apreciate artiste din lume, Tina Turner și-a început cariera în anii '50, în primii ani ai rock'n roll-ului ca stil muzical.

În videoclipul melodiei sale "What's Love Got to Do with It", în care spunea că dragostea e o "emoție de mâna a doua", Turner a întruchipat stilul anilor 1980. Prin stilul ei muzical și baladele cu versuri fără menajamente, Turner se potrivea perfect cu peisajul pop al anilor '80, în care fanii muzicii apreciau sunetele produse electronic și disprețuiau idealismul din epoca hippie.

Supranumită uneori "Regina rock'n'roll-ului", Turner a câștigat șase dintre cele opt premii Grammy în anii 1980. În acest deceniu, ea a reușit să intre cu o duzină de melodii în Top 40, printre care "Typical Male", "The Best", "Private Dancer" și "Better Be Good to Me". Spectacolul ei din 1988 de la Rio de Janeiro a atras 180.000 de persoane, care rămâne unul dintre cele mai mari audiențe de concert pentru o singură artistă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter