Actualitate

Preşedintele PSDE, Ion Sula: Pentru a avea o majoritate parlamentară pro-europeană trebuie să avem o comunicare publică cu cetățenii

post-img
Ion Sula

„Despre aderarea la UE putem vorbi din punct de vedere tehnic. Dar pentru a aveacontinuitate, o majoritate parlamentară europeană, trebuie să avem o comunicare publică, cu cetățenii, pentru că ei sunt cei care vor mandata continuitatea procesului de aderare la UE”, a spus preşedintele PSDE, Ion Sula, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit lui Ion Sula, cetățenii Republicii Moldova vor să știe clar ce înseamnă Uniunea Europeană.

„Acum este acces la informații. Majoritatea știe care sunt standardele UE, care este nivelul de trai în UE, ce înseamnă educație, o economie, o pensie bine plătită, ce înseamnă un cetățean care este sigur că trăiește într-o țară unde sunt respectate drepturile fundamentale ale UE”, a spus Ion Sula.

Președintele PSDE a afirmat că incacțiunile actualei guvernări generează niște situații la care oamenii se uită sceptic.

„Deja de mai mult de 3 ani, de când sunt la guvernare, se tot spune de integrarea europeană. Pe de altă parte nu se văd rezultatele. Nu se vede creștere economică, nu se văd progrese în reforma justiției, în educație sau reforma socială”, a declarat președintele PSDE.

Ion Sula a menționat că cel mai sensibil subiect la ora actuală este cel legat de securitate.

„Actuala guvernare trebuie să meargă la cetățeni nu numai să le explice ce a făcut, ci și ce ănseamnă UE și că progresul de aderare durează. De aceea nu e destul doar suportul material și cel tehnic, trebuie să ai și capacitățile de a implementa reformele, de a aduce siguranța zilei de mâine”, a conchis Ion Sula.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA din 26 iunie o puteți urmări în continuare.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter