Social

ANOFM propune 9 700 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt la Chișinău, Bălți și Hâncești

post-img
imagine simbol

Circa 9 700 de locuri de muncă au fost propuse cetățenilor din întreaga țară de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), transmite moldpres.

Potrivit instituției, cele mai multe locuri vacante sunt în: Chișinău – 5 215, Bălți - 899, Hânceşti – 323 și Orhei – 282, iar cele mai puține în Glodeni - 23, Drochia – 15, Sângerei – 15 și Teleneşti – 3.

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior și post-secundar sunt disponibile 3 034 locuri de muncă, ceea ce constituie circa 31% din numărul total. Totodată, pentru persoanele cu nivel de instruire profesional tehnic-secundar și pentru muncitori necalificați, ANOFM oferă 6 615 locuri de muncă, ce constituie 69% din numărul total.

Potrivit sursei citate, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că, de la începutul anului curent, peste 7 000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii prin intermediul instituției.

„ANOFM oferă cetățenilor mai multe măsuri și servicii de angajare pe piața muncii. Astfel, recomandăm persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. Totodată, cetățenii pot accesa ofertele de muncă pe portalul www.angajat.md”, a spus Raisa Dogaru.

De asemenea, persoanele pot beneficia de informații la Centrul de Apel al ANOFM – 0 8000 1000 (apel gratuit din R. Moldova) sau +37322 838 414 (apel cu tarif normal din străinătate). 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter