Actualitate

Ciclonul Boris a lovit Europa Centrală și de Est. Precipitațiile au atins și 400 de litri pe metru pătrat

post-img
Indundațiile secolului, în Austria

Ciclonul Boris a lovit Europa Centrală și de Est, după ce a traversat vestul continentului. În mai multe țări a plouat torențial și s-au înregistrat inundații grave. Meteorologii avertizează că sunt cele mai grave inundații din ultimele decenii. În Cehia și Polonia, precipitațiile au atins 400 de litri pe metru pătrat, iar în Austria au fost 200 de litri pe metru pătrat.

ZFR

În nordul Austriei, nu departe de Viena, a plouat fără oprire în ultimele 24 de ore și canalizarea nu a mai făcut față în numeroase localități. Localnici și pompieri au intervenit pentru a preveni inundațiile, mai ales că meteorologii anunță ploi intense și în zilele următoare, scrie tvrinfo.ro.

Markus Hoffmann, pompier: În situaţia actuală, brigada de pompieri se pregăteşte deja pentru „inundaţiile secolului”, care au fost anunţate. Cel mai afectat va fi satul Stiefern, în Kamptal.

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat mari probleme și în Slovenia.

Rok Kamensek, reprezentant al Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă: Apa a fost foarte mare aici, râul Badasevica a fost aproape de limită, la 20-30 de centimetri sub nivelul barajului, iar canalul a fost plin de apă, parcarea a fost, de asemenea, sub apă, cea mai mare parte a acestei aşezări a fost sub apă şi casele au fost inundate.

Mai multe localități au fost inundate iar în unele regiuni montane au avut loc alunecări de teren.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter