Actualitate

Dorin Recean, la Conferința de închidere „EU4Business: Connecting Companies”: „Uniunea Europeană ne ajută să creștem acasă o economie dezvoltată și un mediu de afaceri competitiv”

post-img
eveniment

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la conferința de închidere a proiectului „EU4Business: Connecting Companies” (EU4BCC). Acesta vizează aprofundarea și consolidarea relațiilor comerciale dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și țările din Parteneriatul estic (PaE) – Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Șeful Executivului s-a referit la cele 160 de afaceri locale din țara noastră care s-au dezvoltat cu suportul UE, menționând că autoritățile vor continua să construiască un mediu de afaceri puternic, valorificând oportunitățile oferite de UE.


„Antreprenorii noștri valorifică avantajele pieței unice europene: acces la finanțare, peste 450 de milioane de consumatori, eliminarea tarifelor și reglementărilor, precum și standarde de calitate ridicate. Aceste beneficii  ne ajută să creștem  acasă o economie dezvoltată, un mediu de afaceri competitiv și mai multe locuri de muncă bine plătite. Prioritatea noastră este să continuăm ferm pe calea integrării europene, construind împreună un viitor prosper”, a spus premierul Dorin Recean.


Într-un format hibrid, conferința de închidere „EU4Business” a reunit aproximativ o sută de participanți și a rezumat activitățile programului. Proiectul a fost lansat în luna decembrie 2019, fiind cofinanțat de UE și implementat de Eurochambres.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter