Extern

VIDEO. Bătaie între ruși și ucraineni la Summitul de la Ankara

post-img
Bătaie

Președintele Parlamentului Turciei, Mustafa Senfop, a anunțat, joi, o pauză în discuțiile de la Summitul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre de la Ankara. Măsura a fost luată după ce delegațiile Ucrainei și Federației Ruse s-au încăierat pe holuri și în sălile de ședințe. Scandalul a izbucnit după ce o deputată din Ruia și-a fixat panglica bicoloră pe sacou, iar un alt membru al delegației de la Moscova a smuls drapelul Ucrainei.

Un membru al delegației ucrainene la Summitul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre de la Ankara l-a luat la bătaie pe un membru al delegației ruse, după ce ultimul i-a smuls din mână drapelul Ucrainei, scrie anticoruptie.md.

Un alt scandal de proporții a avut-o în calitate de protagonist pe Olga Timofeeva, deputat rus, care, înainte de discursul pe care urma să-l pronunțe, și-a fixat pe reverul sacoului „panglica Sfântul Gheorghe”. Participanții din partea Ucrainei au încercat să-I descurajeze gestul, scandând și desfășurând drapele.


Președintele Parlamentului Turciei, Mustafa Sentop, s-a văzut nevoit să anunțe o pauză, avertizând că „ dacă se încearcă desfășurarea unor acțiuni, întâlnirea va înceta să mai fie un eveniment parlamentar și se va transforma într-o mișcare de stradă".

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter