Covid-19

Chişinăul se află sub Cod Portocaliu de COVID-19, dar fără restricții

Cod portocaliu de COVID 19
Sursa video: TVR MOLDOVA

Chişinăul se află sub cod portocaliu de alertă epidemiologică dar Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică nu a impus restrictii. Autorităţile recomandă insistent cetătenilor să poarte maştile de protecţie în locurile aglomerate, în special în mijloacele de transport public. In spitale se pregăteşte reactivarea secţiilor covid.

De câteva zile, Chişinăul se află sub cod portacaliu de alertă covid, cu o incidenţă de 118 cazuri la 100 de mii de locuitori. Varianta Omicron este foarte contagioasă si sunt confirmate deja aproape o mie de infectări.

BORIS GÂLCA, şef, Direcţia Sănătate şi Asistenţă Socială: „Municipiul Chişinău nu este doar este şi capitala Republicii Moldova, iar de instituirea unei stări de urgenţă care vine să afecteze, să limiteze anumite activităţi, ar trebui s-a facă Comia Extraodinară Naţională de Sănătate Publică.”

Potrivit deciziei comisiei, purtarea măştii este obligatorie doar în instituţiile medico- sanitare, iar în locuri aglomerate este doar recomandată. În toate spitalele şi clinicele din Chişinău vor fi amenajate zone pentru izolarea şi tratamentul persoanelor diagnosticate pozitiv la covid.  

Spaţii separate pentru bolnavii de coronavirus vor fi pregătite şi în centrele de găzduire pentru refugiaţi. Raioanele Ialoveni și Anenii Noi se află si ele sub cod galben alertă epidemiologică.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter