JUSTIŢIE

Sergiu Litvinenco: „Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de suportul frăţesc al României pentru reformele sistemice, mai ales în justiţie”

post-img

„De-a lungul anilor România a fost şi rămâne cel mai apropiat şi cel mai sincer prieten al Republicii Moldova şi avocatul aspiraţiilor sale europene. De-a lungul anilor ne-a sprijinit în toate, indiferent de guvernările de la Chişinău. Acest sprijin nu se măsoară în bani, kilometri sau tone. Este ceva mai mult. Este un sprijin moral, un model de loialitate şi ajutor dezinteresat”, declară Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, după şedinţa comună a Guvernelor României şi a Republicii Moldova.

„Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de suportul frăţesc al României pentru reformele sistemice, mai ales în justiţie. Pentru că cetăţenii Republicii Moldova merită să beneficieze de standarde cu adevărat europene în tot ceea ce înseamnă justiţie şi stat de drept, condiţii de viaţă, servicii medicale, sociale şi educaţionale.
Mulţumim Guvernului României pentru că este mereu alături de ţara noastră şi ne susţine necondiţionat de fiecare dată când este nevoie”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

În cadrul şedinţei comune a Executivelor de astăzi au fost semnate 13 documente bilaterale, în conformitate cu Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova şi România printre care şi Planul de acţiuni în domeniul justiţiei între Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al României pentru perioada 2022-2024. Planul stabileşte acţiuni comune în scopul prevenirii şi combaterii corupţiei şi criminalităţii organizate, precum şi în vederea consolidării statului de drept şi a reformei în domeniul justiţiei, ţinându-se cont de experienţa României în procesul de reformare a justiţiei în perioada de pre şi post aderare la Uniunea Europeană.