JUSTIŢIE

Şeful Procuraturii municipiului Hînceşti, Maxim Gropa, reţinut pentru 72 de ore. Este suspectat de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii

Şeful Procuraturii municipiului Hînceşti, Maxim Gropa, a fost reţinut pentru 72 de ore. Procurorii anticorupţie au făcut percheziţii în această dimineaţă, în biroul acestuia. Procurorul este anchetat pentru îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii.

MARIANA CHERPEC, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale: „Confirmăm efectuarea percheziţiilor la procurorul-şef al Procuraturii raionului Hânceşti, care este vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere. Acesta a fost reţinut de către procurorii anticorupţie pe un termen de 72 de ore. La moment procurorii desfăşoară percheziţii în mai multe locaţii, bunuri imobile, automobile şi biroul de serviciu.”

Maxim Gropa a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, în august 2021, şef al Procuraturii municipiului Hînceşti, pentru un mandat de 5 ani. El a fost procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Potrivit declaraţie de venit şi interese personale pentru anul 2020, Maxim Gropa  a declarat venituri salariale, împreună cu partenera de viaţă, de circa 460 mii de lei, un apartament dobândit în 1989, estimat la 390 mii de lei şi o maşină produsă în 2005 şi estimată la 3000 lei.