JUSTIŢIE

Doi fraţi, unul din ei ofiţer INSP, trimişi în judecată pentru transportarea ţigaretelor în valoare de peste 1,3 milioane lei, fără timbre de acciz

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a doi bărbaţi de transportarea şi păstrarea ţigaretelor care nu erau marcate cu timbre de acciz.

Prin fapta comisă – eschivarea de la plata accizelor pentru marfa transportată şi păstrată – inculpaţii au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei, conform calculelor efectuate de Serviciul Fiscal de Stat, care a înaintat o acţiune civilă în vederea încasării în bugetul de stat a acestei sume. Cei doi au vârsta de 28 şi 33 de ani şi sunt locuitori ai Chişinăului. Aceştia sunt fraţi, ambii cu studii superioare, cel mare fiind ofiţer al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică – subdiviziune a Inspectoratului General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne.
 
Inculpaţii au fost opriţi de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii, în timp ce transportau marfa din centru spre nord, cu ofiţerul INSP la volanul automobilului, în uniformă de serviciu, în preajma raionului Sângerei. Urmare a percheziţionării mijlocului de transport, oamenii legii au depistat în compartimentul marfar al acestuia pachete ce conţineau 1,3 milioane ţigarete, care au fost recunoscute în calitate de corp delict, spre păstrare la autoritatea de investigaţie.