Social

Parohia „Toți Sfinții Români” din satul Cania, raionul Cantemir, promovează valorile creștin-ortodoxe românești cu finanțare de la DRRM

post-img
Parohia „Toți Sfinții Români” din satul Cania
Sursa foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Comunitatea Religioasă Parohia Ortodoxă Română „Toți Sfinții Români” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, promovează valorile creștin-ortodoxe românești cu finanțare de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, arată un comunicat al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Comunitatea Religioasă Parohia Ortodoxă Română „Toți Sfinții Români” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, sat Cania, raion Cantemir a implementat, în perioada aprilie 2024 – octombrie 2024, proiectul „Biserica din Cania – strajă pentru ortodoxia și identitatea românească din raionul Cantemir”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Prin acest proiect parohia a achiziționat, cu sprijinul financiar al DRRM, un  sistem audio necesar bisericii – catedrală din satul Cania.

Aceasta va contribui la o mai bună sonorizare a slujbelor care vor putea fi ascultate în biserică, dar și în exteriorul acesteia.

Valoarea proiectului a fost de 30.700 lei, din care 30.000 lei - finanțare nerambursabilă oferită de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter