Sport

Naționala feminină de rugby a Republicii Moldova revine în forță

Naționala feminină de rugby a Republicii Moldova revine în forță

După o pauză îndelungată, naționala feminină de rugby a Republicii Moldova va disputa, la sfârșitul acestei săptămâni, primele meciuri oficiale în 2024. Fetele vor concura la un turneu internațional organizat în Spania, înainte de Campionatul European din Serbia.

floare carpet

Jucătoarele naționalei de rugby sunt în verva antrenamentelor, cu doar câteva zile înainte de competiția din Spania. Antrenorul Ion Cebotari a apelat la serviciile a 20 de sportive. 14 sunt senioare, iar celelalte se află la primele convocări.


NINA STORCEAC, jucătoare, naționala feminină de rugby, Republica Moldova: „Fiind junioară, am emoții, dar noi suntem viitorul țării și toți contează pe noi. Trebuie să avem încredere în forțele proprii și să dăm tot ce avem mai bun."


În Spania, fetele vor avea mai multe partide, cu reprezentantele Poloniei, Suediei, Bulgariei și ale Chinei.

floare carpet


MARINELA BORȘ, jucătoare, naționala feminină de rugby, Republica Moldova: „Care e obiectivul vostru în Spania? – Să jucăm cât mai frumos și să revenim sănătoși acasă. – Naționala de rugby a Chinei este una deosebită? – Da, este la un nivel mult mai mare. Va fi o mândrie pentru noi că vom putea juca cu o asemenea echipă."


Turneul internațional este la cea de-a 37-a ediție şi reprezintă o etapă de pregătire pentru Campionatul European din Serbia. Competiția continentală se va desfășura în prima săptămână a lunii iunie.


NICOLETA MEȘINĂ, jucătoare, naționala feminină de rugby, Republica Moldova: „Vrem să urcăm în Divizia Trophy, de unde am retrogradat, de fapt. Vrem să luam primul loc, ca și orice altă echipă. – Pentru a reveni în Divizia Trophy, ce trebuie să faceți? – Să fim puternice și să lucrăm foarte mult."


ION CEBOTARI, selecționer, naționala feminină de rugby, Republica Moldova: „Avem echipa Croației în grupă, cu care trebuie să facem un rezultat bun pentru a ne face viața mai ușoară. Cum vom juca primul meci va influența morala sportivelor."


Înainte de a concura la turneul european, naționala feminină de rugby a Republicii Moldova va avea şi un scurt cantonament, imediat după competiția din Spania.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter