Social

Peste 20 de ciclisti vor pedala de la Chişinău până la Vama Veche, în România, în cadrul celei de-a noua ediții a cursei caritabile Hospice Bike Tour

Peste 20 de ciclisti vor pedala de la Chişinău până la Vama Veche, în România, în cadrul celei de-a noua ediții a cursei caritabile Hospice Bike Tour

Peste 20 de ciclisti vor pedala de la Chişinău până la Vama Veche, în România, în cadrul celei de-a noua ediții a cursei caritabile Hospice Bike Tour. Scopul evenimentului este de a colecta fonduri pentru susţinerea persoanelor cu boli incurabile din Republica Moldova.

ZFR

Participanții vor pedala 4 zile și vor parcurge în total 540 de kilometri.

LILIAN BELOUS participant: „Scopula cestui bike tour este  de ajuta persoanele care suferă de boli incurabile și probabil de a combina utilul cu plăcutul și a-ți face starea de bine asta  fost și motivul pentru care am continuat și am început să practic acest sport.”

NICOLAE CARP participant: „Patru zile de pedalat, e o provocare pentru tine? – Da sportul însăși este o provocare. Iubesc sportul, e ceva deosebit și anume că pot ajuta, e caritabil.”  

Cicliștii își propun să strângă câte 500 EUR pentru bolnavii incurabili din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Unii au adunat banii cu forțele proprii, de la rude sau prieteni.

CORINA OVCEARENCO participantă: „Este o ocazie de a face un bine și a atrage atenția publicului și a autorităților referitor la problema serviciilor paliative de la noi din țară. E și o posibilitate de a implica lumea din cercul tău de rieteni. La mine mama donează, bunica mea dona. E o ocazie să unești toată lumea în jurul acestei cauze.”

DUMITRU GUZUN participant: „Anul acesta și anii precedenți am redirecționat 2% din impozitul pe venit anual tot către Hospice, rămân în continuare susținător al acestei cauze nobile.”

BOGDAN SPUZĂ  președinte, banca comercială: „Susținem acest minunat efort al colegilor noștri și a celorlalți parteneri, este o dovadă a implicării sociale a băncilor, companiilor mari în susținerea societății din Republica Moldova.”

Datorită acestor constribuții, persoanele care suferă de boli incurabile pot primi gratuit asistență medicală, socială și psihologică.

VERONICA DRAGNEV-SACARA  director Executiv, Hospices of Hope: „Anul trecut am reușit să colectăm 20 de mii de euro, anul acest sperăm că vom avea cel puțin aceeași cifră. Este o sumă care ajută să susținem 5 echipe în RM de medici, asistenți medicali, spihilogi care merg al domiciliul la oameni care nu se pot deplasa și suferă d eo boală incurabilă.”


Pe parcursul celor patru zile, cât dureaza cursa, doritorii pot susține efotul cicliștilor prin donații care pot fi făcute pe site-ul hospicesofhope.md, accesând butonul Donează Acum.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter