Actualitate

VIDEO. Americanii au sărbătorit Ziua Independenței. Focuri de artificii în marile orașe din SUA. Biden a participat la ceremoniile din Washington DC

post-img
Focuri de artificii

Americanii au sărbătorit 248 de ani de la declararea independenței față de imperiul britanic. În capitala federală Washington DC și în marile orașe au avut loc focuri de artificii și spectacole. La Casa Albă, președintele Joe Biden a participat la festivități și a avut și un cuvânt de spus cu privire la viitorul său politic. Tot mai multe voci au cerut ca Joe Biden să renunțe la candidatură, după prestația din confruntarea televizată cu Donald Trump, din 27 iunie.

 


La festivitățile de la Washington a fost presezent și președintele Joe Biden, alături de familia sa și de vicepreședintele Kamala Harris.

Joe Biden, preşedintele SUA: Trebuie să facem ce au făcut fondatorii noştri, să demonstrăm lumii că suntem o naţiune a demnităţii, a onoarei, a devotamentului corect al unuia faţă de altul. Acest lucru nu este, serios vorbesc, oameni buni. Este vorba despre democraţie. Este vorba despre libertate. Este vorba despre cine suntem. Suntem Statele Unite ale Americii şi nimic asemănător nu există în lume.

Înaintea participării la festivitățile dedicate Zilei Naționale, președintele Joe Biden a comentat apelurile pentru găsirea altui candidat democrat care să candideze la președinția Statelor Unite. Biden a răspuns unei voci din public, care i-a cerut să continue lupta.

Focuri spectaculoase de artificii au mai avut loc și la New York și în alte orașe americane.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter