Politic

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu: „Trebuie să lucrăm pentru viitorul R. Moldova”

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu: „Trebuie să lucrăm pentru viitorul R. Moldova”

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, s-a aflat într-o vizită la Chişinău, unde a avut mai multe întâlniri şi a susţinut o conferinţă la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Într-un interviu, oferit în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, Excelenţa Sa a vorbit despre securitatea Republicii Moldova, dar şi despre parcursul european al ţării noastre.

EMIL CONSTANTINESCU, fost preşedinte al României: „Ucraina este cea care protejează acum în mod clar pentru că aceasta a fost ideea mea de trilaterală: să existe o protecţie a Republicii Moldova. Astfel că din punct de vedere al securităţii, indiferent unde sunt românii, în Moldova sau România ei se bucură de cele mai bune garanţii. Şi acuma şi cu gândul şi cu fapta şi mai ales cu sufletul trebuie să lucrăm împreună pentru viitorul european al Moldovei.”

Emil Constantinescu crede ferm în parcursul european al Republicii Moldova şi consideră că o societate dezvoltată are nevoie de o educaţie temeinică.

EMIL CONSTANTINESCU, fost preşedinte al României: „Dacă dorim un succes în economie nu trebuie să uităm că ştiinţa stă la baza tehnologiei şi tehnologia la progresul economic. Cred că nici generaţia mea, nici generaţia tânără nu doreşte să trăiască numai într-o societate a intereselor pe profit ci şi într-o societate a idealurilor în care conştiinţa umană trebuie să se bazeze pe cooperare, pe dragoste şi pe valorile creştine.”

Emil Constantinescu s-a născut în 1939, în Basarabia, la Tighina. A fost preşedinte al României între anii 1996- 2000. Acum este preşedintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului din Bucureşti.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter