Cultură

Pr. Constantin Necula a fost numit Consilier Onorific al Secretariatului de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

post-img
Pr. Constantin Necula și Adrian Dupu, Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Pr. Constantin Necula a fost numit Consilier Onorific al Secretariatului de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Numirea a avut loc prin ordinul nr. 984 / 18.06.20, privind acordarea calității de consilier onorific al Secretariatului de Stat al Departamentului pentru Republica Moldova și este atribuită pentru o perioadă de trei ani.

ZFR

Motivația numirii s-a făcut „ținând cont de necesitatea de a coopta specialiști, la nivelul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în vederea consilierii în domenii de interes pentru îndeplinirea atribuțiilor etnice, culturale, lingvistice și religioase a cetățenilor din Republica Moldova”, precizează ordinul în discuție, potrivit Sibiu100.

Activitatea este neremunerată.

„O numire onorifică, în onoarea unei misiuni pe care oricum o desfășuram în Republica Moldova, cu sprijinul Preasfințitului Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud din Cahul, din cadrul Patriarhiei Ortodoxe Române. Sper din toată inima să putem ajuta, să putem reprezenta o voce importantă a României în ceea ce privește educația și sprijinul cultural al Republicii Moldova. Alături de frații Moldoveni suntem, împreună, România”, a declarat, pentru Sibiu 100%, Pr. Constantin Necula.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter