Sport

Oleg Crețul, medaliat cu bronz la Paris

Oleg Crețul, medaliat cu bronz la Paris

Încă o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris a fost obținută de Oleg Crețul. Sportivul din Republica Moldova s-a bucurat de victorie în finala mică a categoriei de până la 90 de kilograme, în competiția de para judo.

ZFR

În duelul decisiv pentru bronzul paralimpic, Oleg Crețul s-a confruntat cu turcul Yasin Cimciler. A fost un duel extrem de dificil, iar sportivul pregătit de Vitalie Gligor a fost condus cu doar câteva secunde înainte de finalizarea timpului regulamentar. Adversarul, însă, a primit a treia avertizare și a fost eliminat, iar Oleg Crețul a fost declarat câștigător și a obținut medalia de bronz. Până a ajunge în finala mică, luptătorul de la Chișinău a cedat în runda inaugurală în fața unui francez, după care și-a adjudecat două victorii prin ippon în bătăliile cu adversarii din Irak și Iran. În urma acestor rezultate, Oleg Crețul a urcat pe podiumul de premiere de la Paris și va primi din partea statului un premiu în valoare de două milioane de lei.



Oleg Crețul a reușit să aducă a patra medalie de la Jocurile Paralimpice în palmaresul țării. De-a lungul timpului, delegația "tricoloră" a concurat la opt ediții. Pe lângă cele două distincții obținute astăzi la Paris, reprezentanții Republicii Moldova au cucerit două medalii de bronz în 1996.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter