Actualitate

Alerte cu bombă la trei licee din Chişinău

video

Alerte cu bombă, la trei licee din Chişinău. Oamenii legii au fost anunţaţi de către directorul unei instituţii de învăţământ că ar fi fost sunat şi avertizat că în trei şcoli din sectorul Râşcani ar fi plasat explozibil. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi, iar după două ore de căutări, poliţiştii au anunţat că alertele sunt false.

Alertele cu bombă au vizat trei licee din Chişinău - "Natalia Gheorghiuˮ, "Ștefan cel Mare" și "Alecu Russo", toate din sectorul Râşcani din Chişinău. Potrivit poliţiei, apelul telefonic a fost înregistrat la ora 09 şi 18 minute. Până la venirea oamenilor legii, elevii şi profesorii au ieşit din incita şcolilor. Incidentul a provocat îngrijorare în rândul părinţilor.


„Vin acum de la serviciu şi am vrut să-mi văd fiica, deoarece am auzit că s-a întâmplat ceva. Dar nu ştiu alte detalii. Cineva a scris pe chatul comun că în trei licee au fost plasate bombe, copiii au fost evacuaţi, a venit ambulanţa, pompierii. – V-aţi speriat? – Sigur, pentru copilul meu m-am speriat. Aşa cum se întâmplă, astfel de informaţii sunt false, dar destabilizează situaţia. Nu a fost panică mare, doar că ne-am speriat puţin. Suntem mulţumiţi cum s-a reacţionat”.


LORA GÎRLEANU, director, liceul teoretic "Alecu Russo": „Am dat un semnal lung de aleră pentru că să evacuăm, să iasă toţi copii din şcoală şi am fort în aşteptarea geniştilor, pentru că ei au venit mai târziu. După am înţeles au început cu "Ştefan cel Mare", "Natalia Gheorghiu" şi apoi noi. Au examinat. Totul este bine. Adică nu s-a confirmat această alertă, alertă falsă de bombă”.


Au pierdut două lecţii şi elevii Liceului "Ştefan cel Mare". Nici aici, în urma verificărilor, nu au fost găsite obiecte suspecte sau explozive.


ANNA FRANŢ, director, Liceul teoretic "Ştefan cel Mare": „Au verificat şi căile de acces, teritoriul adiacent şi în interiorul instituţiei. Având în vedere că nu s-a identificat nimic, oricum noi, la indicaţiile dumnealor, am stat afară cu copii până la orele 11:00, după care ni s-a permis accesul în instituţie”.


De la începutul anului, poliţia a înregistrat 18 de alerte false cu bombă. 12 dintre acestea au fost anunţate prin telefon, iar celelalte prin poşta electronică. Potrivit poliţiei, pentru fiecare alertă falsă statul pierde cel puţin 15 mii de lei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter