Justiție

Un angajat al ASD, pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta

Un angajat al ASD, pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta

Un angajat al Administraţiei de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire, în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta, în care sunt suspiciuni că s-au risipit bani publici.

floare carpet

OCTAVIAN IACHIMOVSCHI, şef adjunct interimar, Procuratura Anticorupţie: „Zilele acestea a fost pusă sub învinuire o persoană pentru abuz în serviciu. Este un agajat al Administraţiei de Stat a Drumurilor. O să venim cu detalii despre această persoană, pe parcurs, după ce vom avansa cu investigaţiile”.


Costul proiectului de construcţie a drumului de acces spre podul plutitor care asigură tranzitul în România a trezit suspiciunile procurorilor anticorupţie. Aceștia au inceput o anchetă pentru abuz în serviciu. Sunt vizaţi factori de decizie de la Administraţia de Stat a Drumului, iar procurorii investighează dacă este o normalitate ca 3,6 km de drum să coste aproape 280 de milioane de lei. Şeful interimar al ASD, Sergiu Bejan, a refuzat să ne ofere detalii. Anterior, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că este încrezător de legalitatea acţiunilor subalternilor săi.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter