Social

Mai mulți medici de la Institutul Oncologic din Chișinău au fost demiși

post-img
Institutul Oncologic

Un grup de medici de la Institutul Oncologic din Chișinău au fost eliberați din Funcție. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Dacă vă mai aduceți aminte, paisprezece percheziții au fost desfășurate de către ofițerii CNA și procurorii PA la Institutul Oncologic în iulie 2023 în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă, în care mai mulți medici, unii cu funcție de conducere erau bănuiți de pretinderea și acceptarea remunerațiilor ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale (intervenții chirurgicale, consultări și investigații fără rând), care trebuiau acordate gratuit.  În urma perchezițiilor operate la domiciliile, birourile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în lei și diferită valută și registre de evidență a persoanelor care au beneficiat de asistență medicală. Angajații au fost cercetați în stare de libertate. Investigația a luat sfârșit, faptele demonstrate, materialele remise în adresa instituției și în judecată. Institutul Oncologic a întrerupt contractele de muncă cu ei”, a scris șefa de la Sănătate pe pagina de Facebook.

În iulie anul trecut CNA anunța că nai mulți șefi din cadrul Institutului Oncologic sunt cercetați penal de CNA și procurori pentru pretinderea sistematică a remunerațiilor ilicite. Oamenii legii au documentat atunci acțiunile ilicite ale vicedirectorului Centrului Consultativ Diagnostic și a trei șefi de secție.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter