Actualitate

Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Republicii Moldova cu viteză

post-img
Siegfried Muresan

Prima conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană înseamnă pentru cetățenii Republicii Moldova că Uniunea Europeană este hotărâtă să continue parcursul european al țării și este hotărâtă să îl continue cu viteză.

„Este realmente o decizie istorică, fiindcă știm din luna decembrie că negocierile de aderare vor începe și ne-am propus să înceapă în acest an și cel mai optimist scenariu a fost ca ele să înceapă la finalul lunii iunie. Și iată că se concretizează acest scenariu optimist”, a spus președintele Delegației Parlamentului European pentru Relația cu Republica Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan, la o emisiune la Radio Chișinău, transmite IPN.

Recent, ambasadorii țărilor membre pe lângă UE au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Potrivit europarlamentarului, aceste negocieri ar înseamnă că legislația Republicii Moldova va fi aliniată cu legislația europeană. „Legislația europeană va fi adaptată la realitățile din Republica Moldova și vom avea și în Republica Moldova noi standarde de protecție a mediului, de protecție a calității de protecție a consumatorilor, drepturi ale lucrătorilor, nivel de trai european în Republica Moldova despre asta este vorba în aceste negocieri. Deci, începerea acestor negocieri e un lucru foarte bun, nu e doar o chestiune teoretică care se întâmplă la Bruxelles, ci sunt decizii care vor avea un impact pozitiv asupra vieții tuturor oamenilor din Republica Moldova”, a spus Siegfried Mureșan.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter