Extern

Atac masiv cu drone împotriva Rusiei

Atac masiv cu drone împotriva Rusiei

Ministerul rus al Apărării susține că forțele sale antieriene au doborât noaptea trecută 114 drone ucrainene. Acestea ar fi vizat peninsula anexată Crimeea și diferite regiuni ale Rusiei.

Potrivit unui raport al ministerului Apărării de la Moscova, 70 de drone au fost "interceptate și distruse" în Crimeea, 43 în Krasnodar și una în Volgograd. 

În același raport se spune că rușii ar mai fi distrus șase drone navale ucrainene în Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării nu vorbește nimic despre consecințele raidurilor. Însă canalele rusești de telegram au publicat imagini filmate de localnici cu explozii și incendii în orașul Eisk, din regiunea Krasnodar, unde se află un aerodrom militar rusesc. 

În aceeași regiune, s-a mai relatat despre explozii la o rafinărie de petrol și despre avarierea câtorva clădiri peste care au căzut resturi de drone. Forțele aeriene ucrainene au raportat la rândul lor că au doborât toate cele patru rachete de croazieră lansate de armata rusă în timpul nopții trecute.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter