Social

Scandalul legat de Baletul Național „Joc” continuă

Scandalul legat de Baletul Național „Joc” continuă

Ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, crede că directorul Baletului Naţional "Joc", Aliona Strâmbeanu, este principalul vinovat în scandalul cu dansatorii ansamblului care au apărut la un eveniment, în Rusia, alături de fugarul Ilan Şor. Directoarea, suspendată din funcţie, respinge acuzaţiile şi ne-a declarat aşteaptă rezultatele anchetei de serviciu.

ZFR

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „Toatre întrebările noastre sunt către administraţia acestei instituţii publice.
Cine a dispus folosirea costumelor instituţiei în scopuri private?
Cei care racolează artişti din instituţiile publice şi nu organizează aceste turnee prin instituţia publică, prin semnarea contractelor, prin plătirea impozitelor, administraţia acestei instituţii va fi sancţionată.”

Contactată de TVR Moldova, Aliona Strâmbeanu, directoarea Baletului Naţional "Joc", în prezent suspendată din funcţie, respinge acuzaţiile şi susţine că ancheta de serviciu va arăta de partea cui este dreptatea.  


ALIONA STRÂMBEANU directorul suspendat, Baletului Naţional "Joc": „Absolut nevinovată. Evident că toată situaţia ne-a bulversat dar cu toate acestea eu sper că se va produce actul justiţiei. Şi când o să fie rezultatele acestei anchete, vreau să vad ce mi se incriminează mie, după care o să pot da comentarii mai detaliate.”


Precizăm că la începutul lunii iunie, mai mulţi membri ai Baletului Naţional "Joc" au fost surprinşi la un eveniment, în Federaţia Rusă, alături de fugarul condamnat Ilan Şor, deputatul Marina Tauber şi başcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guţul. Ministerul Culturii a iniţiat o anchetă de serviciu pe numele directoarei Baletului, iar pe durata anchetei, acesta a fost suspendată din funcţie.

Anterior, Aliona Strâmbeanu a declarat, la un post de radio, că dansatorii ar fi fost atrași în capcană de organizatori și nu li s-ar fi dezvăluit detalii despre evenimentul la care au fost chemaţi. Ea a mai spus că artiștii şi-au luat concedii, motivând că participă la un eveniment privat. 

Amintim că, la începutul lunii iunie, în cadrul Forumului economic de la Sankt Petersburg, oamenii lui Ilan Șor au amenajat o curte moldovenească. Aici, politicienii pro-ruși și oaspeții lor s-au prins într-o horă, iar patru dansatori de la Baletul Naţional "Joc" au dat tonul distracției.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter