Social

Miercuri va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din Chișinău, în legătură cu vizita cancelarului Germaniei, Olaf Scholz

video

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine mâine intr-o vizită oficială în Republica Moldova. Din acest motiv, accesul în unele locuri publice va fi limitat temporar. Svetlana Gore ne spune ce restricţii vor fi în Chişinău, dar şi cu cine va avea întâlniri oficialul german.

ZFR


Mâine, 21 august cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova. Președinta Maia Sandu îl va întâmpina la Președinție la ora 17:05, iar la ora 18:10 cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună, după discuţiile tete a tete.

În contextul vizitei de rang înalt, autoritătile anunţă că între orele 08:00-21:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială. 

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină.

Important de precizat aici este că această vizită subliniază relațiile bilaterale puternice dintre cele două țări, Germania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare și aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, notează administraţia prezidenţială.

Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani. Atunci, la Chişinău a venit Angela Merkel.  

Iar ultima întrevedere dintre Președinta Maia Sandu cu Olaf Scholz a fost în luna mai a acestui an, la Berlin. Atunci, temele puse în discuţie au fost aspirațiile Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană, despre "securitatea regională, legăturile economice și sprijinul critic pentru Ucraina". Iar Cancelarul Scholz a vizitat ultima dată Republica Moldova in iunie 2023, când a participat la Sumitul Comunităţii Politice Europene.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter