Recomandări

Obiectiv Comun: Canicula și schimbările climatice, consecințe și strategii

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Codul roșu de caniculă, anunţat recent de meteorologi, a fost o provocare majoră pentru populaţie şi necesită o abordare coordonată pentru a proteja sănătatea și bunăstarea publică.

ZFR

Pregătirea, educația și adaptarea sunt esențiale pentru a face față acestor fenomene meteorologice extreme, care devin tot mai frecvente în contextul schimbărilor climatice globale. 

Codul roșu este cel mai sever nivel de alertă și implică măsuri de precauție stricte pentru a proteja populația vulnerabilă, cum ar fi vârstnicii, copiii, persoanele cu afecțiuni cronice și cei care lucrează în aer liber. Impactul schimbărilor climatice asupra mai multor domenii, consecinţele caniculei şi strategiile necesare de implementat sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: - TATIANA DABIJA - șef Centrul prognoze şi avertizări Serviciul Hidrometeorologic de Stat; VASILE ŞARBAN - secretar de stat Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare; NATALIA CIOBANU - expert de mediu. Reporter - Anişoara Crețu, moderator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter