Politic

Deputaţii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi sunt la un pas să fie daţi afară din PSRM. Comitetul executiv al formaţiunii le cere să-şi depună mandatele

Deputaţii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi sunt la un pas să fie daţi afară din PSRM. Comitetul executiv al formaţiunii le cere să-şi depună mandatele

Disensiuni în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Comitetul executiv al formaţiunii le cere deputaţilor Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi să-şi depună mandatele. Asta după ce ieri presa a scris că cei doi ar fi plecat la Tel Aviv împreună cu Victor Petrov, candidat la fotoliul de başcan al autonomiei găgăuze. Bolea și Suhodolschi ar fi la un pas să fie daţi afară din partid.

ZFR

Un comunicat de presă al PSRM spune că în privința lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi au demarat proceduri interne de sancționare pentru că au avut comportamente sfidătoare, care contravin poziţiei partidului.

Poziţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova: "Astfel, reieșind din neglijarea continuă a intereselor (...), Comitetul Executiv al PSRM solicită Fracțiunii BECS din Parlamentul Republicii Moldova excluderea din componența acesteia a deputaților Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr și excluderea lor din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune. La fel, Comitetul Executiv cere Consiliului Republican al PSRM excluderea din rândurile PSRM a lui Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr."

Am încercat să luăm legătura cu cei doi parlamentari, pentru a obţine un punct de vedere, dar aveau telefoanele închise. Ieri, http://deschide.md a publicat imagini de la aeroportul Chişinău, de unde deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, alături de Victor Petrov, candidat la alegerile pentru bașcanul UTA Găgăuzia, ar fi plecat spre Israel, cu escală în Istanbul. Deputatul PAS, Oazu Nantoi, crede că acţiunile celor doi parlamentari sunt anti-statale.

OAZU NANTOI deputat PAS: "Trei crai, Victor Petrov, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi in baza unor bilete cumpărate din Israel au plecat spre Tel Aviv. Asta vorbește despre esența proceselor care s-au realizat sub acoperirea aşa-ziselor alegeri şi e vorba despre politici nu de opoziție, dar anti-statele. Iată ce este mai grav şi ce trebuie să conștientizăm noi."

Mai mult, potrivit surselor jurnaliştilor de la http://Deschide.MD, Vasile Bolea, Alexandr Suhodolschi şi Victor Petrov s-ar întâlni cu oligarhul fugar, Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Amintim că deputaţii BCS și-au exprimat dezacordul față de acțiunile CNA și Procuraturii Anticorupție în dosarul privind coruperea alegătorilor la scrutinul din autonomia găgăuză de către reprezentanţii partidului Șor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter