Politic

Ion Sula: „Referendumul este un exercițiu foarte important”

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

„Până la alegerile parlamentare mai este timp suficient, avem alegerile prezidențiale, există și referendumul care este un exercițiu destul de important odată ce s-a luat această decizie,” a declarat preşedintele PSDE Ion Sula, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Astăzi Partidul Social Democrat European (PSDE) este un partid de centru stânga, noi ne-am dorit odată ce am reformat partidul democrat din Republica Moldova, a apărut Partidul Social Democrat European cu sigla trei trandafiri ca să creăm în Republica Moldova un partid autentic pro-european de stânga, de tip social democrat,” a spus Ion Sula.

Potrivit lui, astăzi, în multe țări din lume, inclusiv în UE sunt conduse de sociali democrați, acolo unde aceste politici sunt implementate, inclusiv în Spania.

„În situația Republica Moldova, politicile sociale ar trebui de prioritizat pentru că astăzi mulți dintre cetățenii din Republica Moldova au nevoie de acea echitate socială, salarii minime, de pensii, de acces la posibilități de a-și dezvolta activitățile antreprenoriale și multe alte susțineri din partea statului. Mă refer la educației, asistența socială, sănătate și multe lucruri care sunt aproape social de democrație,” spune preşedintele PSDE, Ion Sula.

Preşedintele PSDE a menționat că este important ca astăzi în Republica Moldova să găsim acea forță comună interioară, inclusiv forțele politice, pentru a fi uniți pentru acest deziderat. 

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter