Actualitate

Atmosferă de sărbătoare. Locuitorii Chişinăului şi-au petrecut prima zi de Paşti în tihnă

Atmosferă de sărbătoare. Locuitorii Chişinăului şi-au petrecut prima zi de Paşti în tihnă

La primele ore ale dimineţii în oraş era linişte. Abia după prânz, încurajaţi de vremea frumoasă, oamenii au ieşit la o plimbare după masa copioasă de sărbătoare, aşa că parcurile şi locurile de joacă pentru copii s-au animat. Iar pentru alţii, festinul a continuat la un grătar. Şi pe străzi traficul a fost lejer şi nu s-au mai auzit claxoane.

CARINA MULLER jurnalist TVR MOLDOVA: Dacă în alte zile, la această oră se circula bară la bară, astăzi traficul rutier este lejer. Spre exemplu, Bulevardul Stefan cel Mare și Sfânt este aproape pustiu. Și pe strada Puskin se circulă foarte bine. Vedem ici-colo câte o mașină, iar de ambuteiaj nici vorbă.

Unii dintre locuitorii Chişinăului au rămas acasă în prima zi de Paşti, alături de familie şi cei dragi. Alţii, însă, au ieşit la iarbă verde şi au încins grătarele.

"Facem o bucată de carne la iarbă verde, să stai la apartament deranjăm şi vecini, apoi e aici e mai bine. E iarbă verde, aer curat, mai asculţi şi păsărelele." "Noi am ieşit la iarbă verde pentru că e mai bine decât acasă, acolo suntem închişi iar aici e deschis totul."

"Frigărui, o salată şi atât, ce dă Dumnezeu. Cu ouă roşii, pască, tot ce am sfinţit."

După prânz, aleile parcurilor s-au transformat într-un adevărat furnicar. Puţină mişcare face bine după bucatele delicioase de Paşti, ne-au spus oamenii. Iar unii ne-au mărturisit că, după plimbare, vor merge în vizite la rude sau prieteni.

"Noi începem de la plimbare, e mai gustoasă masa după plimbare. -Ce veţi mai departe, cum veţi sărbători? -Un prânz cu familia ca urmare şi mai avem."

"-Am avut dimineaţa masa de sărbătoare şi o să mai avem la prânz. După masă se face un pic de mişcare. -După aia ce urmează? -Urmează să mai petrecem puţin timp în familie."

Cei mici s-au bucurat şi ei de vremea splendidă şi i-au convins pe părinţi sau pe bunici că o vizită la un loc de joacă este cea mai bună alegere pentru această zi.

"Dimineaţa am stat la masă, am sărbătorit împreună. Acum am ieşit un pic în parc pentru că este vreme chiar foarte frumoasă de plimbare şi apoi vom merge împreună acasă şi vom continua."

Şi ziua de luni, 6 mai, este liberă aşa că bugetarii vor reveni la lucru marţi, 7 mai.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter