Sport

Naționala de rugby a R. Moldova a câştigat, de o manieră categorică, întâlnirea de ieri, de pe stadionul Dinamo din Chişinău, cu reprezentativa Bulgariei. Care a fost scorul final al întâlnirii

Naționala de rugby a R. Moldova a câştigat, de o manieră categorică, întâlnirea de ieri, de pe stadionul Dinamo din Chişinău, cu reprezentativa Bulgariei. Care a fost scorul final al întâlnirii

Chiar şi jucătorii naționalei de rugby a Republicii Moldova au fost surprinși de scorul final al meciului cu Bulgaria, disputat ieri după-amiază la Chișinău. "Haiducii" i-au zdrobit pe oaspeți, la o diferență de 42 de puncte. Acum, echipa pregătită de Veaceslav Titica are în față o partidă și mai importantă la finalul lunii mai, când va întâlni selecționata din Luxemburg.

Pe stadionul "Dinamo" din Chișinău, "haiducii" nu au avut milă de rivalii din Bulgaria și au înscris opt eseuri. Printre marcatori au fost Cristian Cebotari, Dorin Boțan, Igor Mișin, dar și Ion Copîtov, care a bifat o dublă. Au fost și patru transformări, toate realizate de Adrian Adam, iar la final, tabela de scor a indicat rezultatul categoric de 48 la 6.

VEACESLAV TITICA, antrenor, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Ne-am așteptat la un meci mai dificil. Nu m-am așteptat la un asemenea scor. Vreau să-i felicit din suflet pe băieți și să le mulțumesc pentru efortul depus, dar și pentru rezultatul adus țării noastre."

La această prestație convingătoare, băieții antrenați de Veaceslav Titica s-au bucurat de susținerea înflăcărată a fanilor. Vocile microbiștilor s-au auzit pe tot parcursul meciului, iar după fluierul final, jucătorii au primit ropote de aplauze.

ADRIAN ADAM, jucător, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Sunt foarte bucuros că am reușit să câștigăm în fața publicului nostru. Pe această cale vreau să le mulțumesc fanilor pentru susținerea acordată și sunt extrem de bucuros."

IGOR MIȘIN, căpitan, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Am făcut o figură frumoasă. Mai departe vom merge cu moralul ridicat pentru a ne pregăti de meciul cu Luxemburg."

Partida cu Luxemburg este una extrem de importantă. Dacă și atunci victoria va fi de partea "haiducilor", echipa antrenată de Veaceslav Titica va promova în Divizia Trophy, al doilea eșalon valoric european.

ANATOL CURECHI, antrenor, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Naționala din Luxemburg are legitimați mulți jucători francezi în lot. Suntem la un pas distanță de o recalificare istorică. De aceea, vom pregăti pragmatic acest meci."

Partida dintre naționala de rugby a Republicii Moldova și selecționata din Luxemburg este programat pentru 25 mai. Meciul se va disputa în deplasare.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter