Cultură

Muzeul de Istorie a Naturii de la Viena, unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, atrage anual peste un milion de vizitatori

post-img
Muzeul de Istorie a Naturii de la Viena

Muzeul de Istorie a Naturii de la Viena atrage anual peste un milion de vizitatori. Este unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, unde vizitatorii, mulţi dintre ei români, descoperă colecţii de artefacte, unele adunate cu peste 250 de ani în urmă. Muzeul este amplasat într-o clădire impresionantă.

 


 Vizitatorii din toate colţurile lumii pot admira pietre preţioase, minerale, cea mai mare colecţie de meteoriţi din lume, fosile rare, un cristal uriaş de topaz care cântăreşte peste 100 de kilograme, specii din lumea animală, de la protozoare la insecte şi mamifere.

Dincolo de milioanele de exponate permanente, muzeul are şi expoziţii temporare.

În cea intitulată „Arctic”, deschisă până la finalul anului, vizitatorii descoperă o lume pusă în pericol de încălzirea globală.

La Muzeul de Istorie a Naturii din Viena îşi desfăşoară activitatea 60 de oameni de ştiinţă. Domeniile lor principale de cercetare acoperă o gamă largă de subiecte, de la originile sistemului nostru solar și evoluția animalelor și a plantelor până la evoluția umană, precum și tradițiile și obiceiurile preistorice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter