Actualitate

Un Centru cultural român va fi deschis la Anenii Noi. Preotul Victor Bejan anunță înființarea unei școli duminicale la biserica ce aparține Mitropoliei Basarabiei

post-img
imagine simbol

Construcția Bisericii Ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Anenii Noi, care aparține de Mitropolia Basarabiei, va fi finalizată până la sfârșitul toamnei curente.

ZFR

Preotul-paroh Victor Bejan a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că, în prezent, biserica este construită în proporție de 85%, iar lucrările sunt finanțate de Secretariatul de stat pentru culte de la București și Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

DRRM a alocat în acest an 100 000 de lei pentru finisarea lucrărilor de construcție a Centrului cultural român, care va funcționa în demisolul lăcașului sfânt.

„Lucrările sunt pe ultima sută de metri, la începutul lunii septembrie vor fi încheiate. Astfel, subsolul bisericii va deveni o școală duminicală, unde membrii comunității noastre vor lua parte la învățături duhovnicești. Mulțumim DRRM pentru susținerea proiectului nostru Finisarea lucrărilor de construcție a Centrului cultural român în demisolul bisericii”, a spus părintele Victor Bejan.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Anenii Noi funcționează din anul 2019.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter