Sport

Halterofila Elena Erighina ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, în cazul unei realocări a biletul de calificare

video

Halterofila Elena Erighina ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, doar în cazul unei realocări a biletul de calificare. Reprezentanta Republicii Moldova nu a impresionat la Cupa Mondială din Thailanda și se mulțumește cu a 11-a poziție în clasamentul mondial.

În categoria de până la 81 de kilograme, Elena Erighina a reușit să ridice 108 kilograme la stilul smuls și 132 la concursul de aruncat. Cu rezultatul total de 240 de kilograme, sportiva din Republica Moldova a ocupat a patra poziție în grupa inferioară. Din acest motiv, eleva lui Sergiu Crețu va afla dacă va concura la Olimpiadă abia la sfârșitul lunii mai, când va fi anunțată lista finală a participanților. Aceeași situație este și în cazul lui Tudor Bratu, care a avut o evoluție mediocră la Cupa Mondială, în limitele categoriei de 102 kilograme.

Deocamdată, Marin Robu este unicul halterofil din Republica Moldova care și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris. El a ridicat 165 de kilograme la smuls, în categoria de 89 de kilograme. Sportivul nu a mai concurat în concursul de Aruncat, pentru că nu mai putea fi depășit în clasamentul mondial. Discipolul lui Sergiu Crețu este al zecelea sportiv basarabean calificat la Jocurile Olimpice din Franța ce vor fi difuzate, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter