Actualitate

„Politicienii”, o expoziție de caricatură semnată de pictorul și jurnalistul TVR MOLDOVA, Anatol Fornea

post-img
expoziție

Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, caricaturistul și jurnalistul TVR Moldova, Anatol Fornea, ne invită la o nouă expoziție de caricatură, intitulată sugestiv “Politicieni”. Expoziția cuprinde portretele unor politicieni din Republica Moldova, deveniți deja emblematici pentru politica moldovenească.

ZFR

Politica este un subiect popular în comunitatea noastră, iar cei care au stat și sunt la cârma țării mereu au fost luați în vizor. În timp ce unii politicieni au fost apreciați pentru eforturi și realizări lăudabile, alții au fost blamați pentru fărădelegile pe care le-au făcut.

Un aspect important al expoziției este că portretele nu sunt însoțite de numele politicienilor, or asemănările și asocierile cu anumite persoane din viața reală rămân la discreția și în imaginația vizitatorilor. Totuși, un lucru este cert. Cravatele personajelor desenate coincid cu culoarea partidului politic.

Anatol Fornea demult a avut ideea de a creiona șarjele actorilor politici din Republica Moldova. Până la acest vernisaj, caricaturistul a realizat o serie de portrete dedicate unei alte categorii sociale, și anume scriitorilor. Proiectul nu se încheie aici, or urmează să fie desenate și caricaturile unor personalități din alte domenii - pictori, medici, juriști, polițiști, ingineri, psihologi, muzicieni, arhitecți, pedagogi, actori, jurnaliști - cu toții prezintă interes creativ pentru Anatol Fornea.

 

jurnalist TVR MOLDOVA

Anatol Fornea este un caricaturist, jurnalist și prezentator TV din Republica Moldova. S-a născut pe 19 iulie 1998, la Chișinău. A absolvit Școala de Arte Plastice pentru Copii ,,Alexei Șciusev”, ulterior Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM). Este master în Științe ale Comunicării. Anatol Fornea este moderatorul emisiunii de tip interviu ,,Dialoguri Colorate”, un produs media unic, difuzat la TVR Moldova, unde caricaturistul desenează portretul invitatului la sfârșitul discuției.

ZFR

 

Deschiderea oficială a evenimentului va fi pe:

29 AUGUST, ORA 16:00

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, etajul 1, str. 31 August 1989 121A

Expoziția "Politicieni" va fi deschisă până pe 25 septembrie.

 

expoziție

 

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter