Sport

Valentin Petic și Mariana Drăguțan, învinși la Paris

Valentin Petic și Mariana Drăguțan, învinși la Paris

S-a bucurat de o victorie la Olimpiada de la Paris și Valentin Petic. După succesul din optimi, luptătorul de stil greco-roman a suferit înfrângere în sferturile de finală. Totuşi, el încă nu a fost eliminat definitiv. Mariana Drăguțan, în schimb, a părăsit deja competiția olimpică.

ZFR

În optimile de finală ale categoriei de 67 de kilograme, Valentin Petic l-a învins pe Nestor Truyol din Chile. Elevul lui Mihail Cucul s-a impus, cu rezultatul clar de 4 la 0, și a acces în sferturi, unde a dat peste liderul mondial, Hasrat Jafarov, medaliat cu aur la ultimele două ediții ale Campionatului European. Valentin Petic a opus rezistență în fața azerului, dar a pierdut, cu scorul final de 1 la 3.

În cazul în care Hasrat Jafarov va ajunge în finală, Valentin Petic va concura mâine în recalificări cu un sportiv din Egipt. Dacă victoria va fi de partea luptătorului din Republica Moldova, atunci elevul lui Mihail Cucul se va bate pentru medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. Mariana Drăguțan, în schimb, nu a reușit să debuteze la Olimpiadă cu o victorie. Sportiva pregătită de Andrei Chiperi a cedat, în runda inaugurală, în fața luptătoare din România, Andreea Beatrice Ana, care a fost învinsă, la rândul ei, în sferturile de finală. Astfel, Mariana Drăguțan și-a încheiat definitiv evoluția la Paris.

Mâine, în competiția olimpică va intra luptătoarea Anastasia Nichita și atleta Dimitriana Bezede. Tot atunci își vor încerca puterile canoistele Daniela Cociu și Maria Olărașu, în competiția individuală pe distanța de 200 de metri. Seara, Andrian Mardare va concura în finala probei de aruncarea suliței.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter