Actualitate

16 secții de votare deschise în România pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul privind calea europeană a R. Moldova

16 secții de votare deschise în România pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul privind calea europeană a R. Moldova

Încă de la primele ore ale dimineţii, basarabenii care lucrează sau învaţă în România au ieşit în număr mare să-şi exprime opţiunea electorală. Ei spun că au mers la urne în speranţa unui viitor democratic şi prosper. Mai multe despre procesul electoral din România ne spune corespondentul TVR Alex Costache.

Pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional, autoritățile din Republica Moldova au deschis 16 secții de votare pe teritoriul României. Trei dintre acestea sunt la Bucureşti.

"E foarte important pentru Republica Moldova ca lumea să iasă la vot, pentru un viitor mai bun, pentru prosperitate, pentru tot ce îşi dorsc toţi moldovenii de peste hotare."

"Am votat pentru un viitor european al Republicii Moldova, pentru că suntem aici şi am văzut că e mult mai bine astfel."

Câte două secţii de votare sunt deschise în Cluj şi Iaşi, acolo unde locuiesc mulţi basarabeni. Altele sunt la Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa, Oradea, Galați, Suceava și Timișoara.

"Pentru un viitor clar, un viitor mai bun în familia Europei."

ION COŞER Consul General al Republicii Moldova la Iaşi: Avem o prezenţă masivă la Iaşi. Ne-am străduit să cream toate condiţiile necesare, nu avem timpi prea mare de aşteptare, fluxul este fluent, avem un număr maxim de cabine de vot.

Diaspora din România își poate exercita dreptul la vot în baza unui buletin de identitate valabil sau a unui pașaport valabil ori chiar expirat.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter