Actualitate

Adrian Dupu face apel la o mobilizare mai mare în turul doi al alegerilor prezidențiale, „pentru ca nimeni să nu deturneze alegerea noastră”

post-img
Adrian Dupu

Cetățenii Republicii Moldova au ales, la referendumul din 20 octombrie, să fie de partea democrației, a libertății și a păcii. Totuși, rezultatele scrutinelor din duminica trecută trebuie să fie o lecție de învățat pentru turul doi al alegerilor, iar cetățenii să dea dovadă de o mobilizare mai mare. Despre aceasta spune Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

„Republica Moldova a ales Europa! Cetățenii Republicii Moldova au ales să fie de partea democrației, a libertății și a păcii. Chiar dacă rușii și pro rușii au încercat să deturneze alegerea oamenilor, cetățenii de pe acest mal al Prutului au înțeles că nu există o altă cale spre dezvoltare decât Uniunea Europeană”, a spus Adrian Dupu cu referire la rezultatele referendumului din 20 octombrie. 

Evenimentele din weekendul trecut trebuie să fie, însă, o lecție pentru o alegerile de peste două săptămâni, mai spune Dupu: „Trebuie să existe o mobilizare mai mare, mai puternică, pentru ca nimeni să nu deturneze alegerea noastră și nimeni să nu aleagă în locul nostru. Felicitări, Republica Moldova, pentru că ai ales Europa!”

Citește și: Ursula von der Leyen: În fața tacticii hibride a Rusiei, R. Moldova arată că își dorește un viitor european

Uniunea Europeană reacționează la alegerile din R. Moldova: „Au avut loc în condițiile unei ingerințe fără precedent din partea Rusiei”

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, după alegerile din Republica Moldova: „Vă mulțumesc pentru curaj. Viitorul nostru va fi scris împreună”

Nicolae Ciucă: „Rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arătă forța propagandei ruse. România va fi în continuare cel mai puternic susținător al procesului de integrare a Republicii Moldova”

Președintele României, Klaus Iohannis: Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din R. Moldova și pentru susținerea populară exprimată în favoarea Maiei Sandu şi a valorilor democratice

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter