Extern

Statele Unite vor oferi un nou ajutor Ucrainei, în valoare de 400 de milioane de dolari

video

Statele Unite vor oferi un nou ajutor Ucrainei, în valoare de 400 de milioane de dolari. Anunţul a fost făcut de secretarul american al Apărării, care a fost într-o vizită-surpriză la Kiev. Sosirea şefului Pentagonului în Ucraina are loc după ce liderul de la Kiev şi-a prezentat așa-numitul plan al victoriei, relatează tvrinfo.ro.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a spus că ajutorul de 400 de milioane de dolari constă în arme, muniție, vehicule blindate și arme antitanc.

Vizita oficialului american în Ucraina are loc în condițiile în care Rusia își intensifica atacurile asupra orașelor ucrainene.

Rusia a atacat capitala Kiev, pentru a doua noapte consecutiv, cu zece drone. Atacul a rănit o persoană și a a avariat mai multe clădiri.

În Zaporojie, o persoană a fost ucisă în atacul rușilor, iar alte 14 au fost rănite.

În Harkov, o cameră a surprins explozia unei drone în centrul orașului. Mai multe rachete au lovit cartiere de locuințe și au rănit cel puțin nouă oameni.

Dmytro Chubenko, reprezentant al Procuraturii: Patru rachete au fost lansate asupra oraşului Harkov. Două au căzut în oraş. Au lovit cartierul Osnovianskyi. Sunt nouă oameni răniţi. Au răni de schije, tăieturi de la cioburi, fracturi, lovituri la cap.

Yana, localnică din Harkov: Am fugit pe holul blocului. Am fugit pentru că am văzut un mesaj că se trage cu rachete. Am plecat cu câinele, cu copilul şi cu soţul.

Şi oraşul Krivoi Rog a fost lovit de rachetele rusești. Au fost lovite un hotel, cinci blocuri, sediul unei bănci și două magazine. Cel puțin patru oameni au fost răniți, între care o fată de 12 ani.

În acest timp, Coreea de Sud a calificat drept ilegală implicarea Coreii de Nord în războiul din Ucraina și a cerut oprirea imediată a acțiunilor Phenianului. Reacția Seulului are loc după ce președintele Volodimir Zelenski a acuzat Phenianul că pregătește trimiterea a 10 mii de soldați în Ucraina, în sprijinul Rusiei.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter