Actualitate

FOTO. PS Antonie, Episcopul de Bălți, a binecuvântat militarii Armatei Naționale care au plecat în misiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina

post-img
Militari ai Armatei Naționale

Luni, 30 septembrie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălți, însoțit de către PC părinte Dorian Revenco, protopopul de Bălți, a participat, la invitația domnului locotenent-colonel Grigore Bălan, comandantul interimar al Brigăzii I Infanterie Motorizată „MOLDOVA”, din Bălți, la ceremonia de detașare a primului contingent militar al Armatei Naționale în misiunea „EUFOR ALTHEA” din Bosnia și Herțegovina.

Evenimentul a avut loc în incinta unității militare „MOLDOVA”, din Bălți. 

Cu această ocazie, PS Antonie a adresat un cuvânt de felicitare ofițerilor și ostașilor și a binecuvântat contingentul militar pentru misiunea din Bosnia și Herțegovina. Fiecare membru al contingentului militar a primit din partea episcopului Antonie câte o iconiță.

La ceremonie au fost prezenți: Excelența Sa, domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Adrian-Mihail Tican, Gerant interimar, Consulatul General al României la Bălți, domnul Anatolie Nosatîi, ministrul apărării al R. Moldova, dl Boris Marcoci, deputat în Parlamentul R. Moldova, domnul Alexandr Petcov, primarul municipiului Bălți, ș.a.

Istoric: Brigada 1 Infaterie Motorizată „Moldova” este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, dislocată la Bălți. Brigada nr. 1 Infanterie Motorizată „Moldova” este prima unitate a Armatei Naționale, depunând jurământul de credință R. Moldova și poporului său la 10 aprilie 1992. 

În cadrul Brigăzii nr. 1 de Infanterie Motorizată din Bălți își îndeplinesc serviciul militar peste o mie de militari.

Episcopul de Bălți

 

Evenimentul de binecuvântare a militarilor

 

Evenimentul de binecuvântare a militarilor

 

Evenimentul de binecuvântare a militarilor

author-img_1

Cristian Sava

Reporter