Social

Pictura murală "Visul Olimpic", un omagiu adus sportivilor moldoveni, a fost distrusă. Ce spun autoritățile

video

Pictura murală "Visul Olimpic", un omagiu adus sportivilor moldoveni, a fost distrusă. Lucrarea a fost acoperită cu un banner publicitar, iar o parte a acesteia a fost vopsită. Comitetul Național Olimpic a cerut restaurarea picturii, dar şi măsuri de protecție pentru a preveni incidente similare. Autoritățile locale promit că lucrările vor începe în scurt timp.

GABRIELA SULEAC, jurnalist TVR MOLDOVA: „Pictura murală "Visul Olimpic", inaugurată acum patru luni, a fost dedicată sportivilor care au reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Paris. Recent, un colț al picturii a fost acoperit cu vopsea, iar acum este parțial acoperită de un banner pentru aderarea la Uniunea Europeană.”


Trecătorii cred că bannerul putea fi lesne montat într-un alt loc din Chişinău, şi nu pe pictura murală "Visul Olimpic".


Autorităţile publice locale i-au cerut companiei care a montat bannerul şi au acoperit cu vopsea o parte a picturii să remedieze situaţia şi să aducă lucrarea la starea sa iniţială.


ION CEBAN, primarul municipiului Chişinău: „Noi avem obligaţia de a păstra această curăţenie şi aspectul visual al oraşului iar dacă se vor comporta la fel în continuare, vor avea de suferit nu doar ei dar şi ceilalţi.”


SERGIU ANDRIAN, vicepretor, sectorul Centru: „La moment se efectuiază lucrări de blocare a tuturor scărilor pe unde ar putea intra sau pătrunde muncitorii pentru alte acţiuni şi practice am identificat o companie care ar putea efectua lucrări de alpinism ulterior.”


Au reacţionat reprezentanții Comitetului Național Olimpic şi ai Cancelariei de Stat, care a solicitat reconstrucţia Picturii Murale "Visul Olimpic" și retragerea bannerului. Iar Sandu Osadcenco, de la Asociația Agențiilor de Publicitate, ne-a declarat că lucrarea a fost realizată pe un spaţiu unde agenţia avea autorizație pentru 26 de ani. Cazul este investigat şi de poliţie.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter