Social

De ziua internațională a persoanelor în etate, Misiunea Socială Diaconia a lansat acțiunea „Povestea lor continuă”

video

Sute de oamenii care, ieri, au fost activi social, astăzi își trăiesc bătrânețea în sărăcie. În ajutor le vin voluntarii care le oferă o masă caldă la Cantina mobilă a Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. De ziua Internațională a persoanelor în etate, organizaţia a lansat acțiunea de sensibilizare "Povestea lor continuă", prin care îşi propune să consolideze spiritul de solidaritate între generații.

Doamna din imagini spune că aceasta este unica masă caldă pentru ziua de astăzi. A muncit toată viață, iar pensia sa este de puțin peste 2 mii de lei, bani care îi ajung doar pentru servicii comunale și medicamente.  


De 11 ani, Cantina Socială Mobilă "Aproape de Aproapele" oferă zilnic o masă caldă pentru 150 de bătrâni din Chișinău.


Sunt și oameni care vin la cantina socială pentru a socializa cu semenii lor.


De Ziua Internațională a persoanelor în Etate, Diaconia a venit cu un apel către comunitate, agenții economici pentru a sprijini bătrânii fie cu o oră de voluntariat sau printr-o donație de prânzuri.


IGOR BELEI director executiv, Misiunea Socială Diaconia: „Astăzi este prima echipă, o companie care a venit cu câţiva reprezentanţi iar zilele următoare se vor alătura şi alte echipe care vor pune umărul.”


ELENA DIMITRIU reprezentant companie: "Suntem plini de emoții că tot ce facem o facem bine și într-un scop benefic de a sprijini vîrstnicii.   "


Conform statisticii, aproximativ 30% dintre vârstnici, sau 150 de mii de persoane din Republica Moldova, trăiesc la limita sărăciei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter