Justiție

Administratorul canalului de Telegram cu conținut intim al femeilor din R. Moldova, dat în urmărire internațională

video

Administratorul canalului de Telegram, pe care erau încărcate fotografii și filmari în ipostaze intime ale unor fete și femei din Republica Moldova, este dat în urmărire internaţională. Între timp, săptămâna trecută s-a reuşit ştergerea acestui canal de pe reţeaua socială.

VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful Poliţiei Naţionale: „Noi cunoşteam deja cine este administratorul, investigam, fiind anunţat chiar şi în căutare internaţională. Bineînţeles nu era pe teritoriul Republicii Moldova persoana respectivă. Este localizată. Cunoaştem locul aflării acesteia. Cunoaştem ţara unde se află persoana. Urmează acţiunile procesuale care vor fi realizate cu colegii din ţara respectivă.”


Acest canal de Telegram a fost creat în luna martie. Reprezentanţii poliţiei spun că în acest caz sunt iniţiate şapte cercetări penale pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii persoanei şi pentru şantaj.


Până în prezent sunt cel puţin 33 de victime, din fericire niciuna nu e minoră. Inițial, accesul la acest canal de telegram ar fi fost gratuit, ulterior fiind instituită o taxă de 300-400 de lei pentru cei care vroiau să se aboneze. Pe lângă administrator, toți bărbații care au furnizat imagini pentru conținutul acestui canal deTelegram sunt de complici in acest caz.


Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi cei implicaţi riscă până la şapte ani de închisoare.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter