Politic

Programul „Valori românești în domeniul afacerilor europene”. Experiența românească în integrarea europeană

video

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, la București se desfășoară Programul de formare profesională "Valori românești în domeniul afacerilor europene", dedicat demnitarilor, diplomaților și funcționarilor publici din Republica Moldova.

LILIANA POPESCU director General, Institutul Diplomatic Român: „Obiectivul acestui proiect este de a oferi elemente de pregătire în domeniul afacerilor europene pentru jurnalişti şi comunicatori din Republica Moldova. Am implicat oameni de vârf precum: Leonard Orban, fost ministru al Afacerilor Europene, fost comisar european, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană, Sandra Pralong, consilier de stat de la Administrația Prezidențială; fost ministru, Răzvan Cotovelea.”


Participanţii vor afla, de la reprezentanții statului român implicați în procesul de aderare la UE, cum a negociat Bucureștiul cu Bruxelles-ul, beneficiile aderării la blocul comunitar și impactul fondurilor europene asupra dezvoltării României, dar și progresele României ca stat membru în combaterea corupției. De asemenea, experții vor vorbi despre sprijinului oferit de România Republicii Moldova în ceea ce privește furnizarea de energie electrică și gazele naturale.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter