Actualitate

"Rusia și-a folosit toate resursele – de la bani, minciuni până la implicarea preoților în campaniile de dezinformare", expert

post-img
imagine simbol

"Rusia și-a folosit toate resursele – de la bani, minciuni până la implicarea preoților în campaniile de dezinformare", susține expertul WatchDog, Andrei Curăraru, care subliniază că resursele rusești, de la bani la dezinformare, nu au fost suficiente pentru a opri țara de la drumul său european.

"Diferența de 2.116 voturi în favoarea taberei pro-UE arată disperarea Moscovei, care, în ciuda investiției masive de peste 300.000 de voturi cumpărate prin rețeaua lui Șor și utilizarea Bisericii ca instrument de propagandă, nu a reușit să oprească poporul moldovean să-și exprime dorința de a rupe definitiv lanțurile rusești. Rusia și-a folosit toate resursele – de la bani, minciuni până la implicarea preoților în campaniile de dezinformare, dar nici măcar această combinație nu a fost suficientă să încline balanța", susține expertul WatchDog, Andrei Curăraru.

Totodată, expertul subliniază faptul că fiecare vot contează.

"Chiar dacă diferența e mică, fiecare vot contează. 537 de voturi au fost suficiente pentru a-l face pe Bush președinte în 2000, iar acum, Moldova arată că un vot în plus face diferența între o țară liberă și una care stagnează în zona gri de influență a Rusiei.

Așteptăm rezultatul final, urmat de proteste care pot deveni violente, procese legale și o decizie de la Curtea Constituțională. Dar, până la urmă, VOX POPULI, VOX DEI. Iar poporul a vorbit", conchide expertul.

Ultima oră! Referendum constituțional republican. Voturile pro-UE au depășit pe cele anti Uniunea Europeană. Diaspora salvează drumul european al RM

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter