Sport

EURO 2024. Spania s-a calificat în optimile de finală, după clasicul jucat împotriva campioanei europene, Italia. Serbia a egalat în ultima secundă a partidei cu Slovenia

post-img
Spania-Italia

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, în Grupa B.

ZFR

Diferenţa în acest derby al competiţiei a fost făcută de autogolul lui Riccardo Calafiori (55), însă Spania a dominat jocul şi putea câştigat mult mai clar.

Spania nu numai că şi-a asigurat prezenţa în faza următoare, dar a câştigat şi grupa.

Tot ieri, selecţionatele Danemarcei şi Anglia au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), pe Frankfurt Arena, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Englezii au marcat primii, prin Harry Kane (18), dar Morten Hjulmand (34) a restabilit egalitatea şi rezultatul menţine toate posibilităţile în această grupă.

Selecţionatele Sloveniei şi Serbiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi, pe Football Arena din Munchen, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania. Serbia a egalat in extremis, prin Luka Jovic (90+6), după ce slovenii au deschis scorul prin Zan Karnicnik (69).

Egalul acesta menţine în cursă ambele echipe, dar care pot foarte bine părăsi competiţia la braţ după faza grupelor.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter