Sport

Medalii la europenele de tineret

Medalii la europenele de tineret

Doi luptători de stil greco-romane din Republica Moldova au urcat pe podiumul Campionatului European, rezervate sportivilor de până la 23 de ani. Vitalie Eriomenco a primit medalia de argint, iar Alexandrin Guțu pe cea de bronz.

floare carpet

În limitele categoriei de până la 63 de kilograme, Vitalie Eriomenco a disputat patru meciuri dintre care a câștigat trei. El s-a impus în fața sportivilor din Bulgaria, Turcia și Federația Rusă, dar în finală nu a reușit să-l învingă și pe azerul Ziya Babashov. În lupta pentru titlul de campion european la tineret, reprezentantul Republicii Moldova a cedat la limită, cu rezultatul de 2 la 3.

Iar Alexandrin Guțu a fost oprit în drumul spre titlul suprem în semifinalele categoriei de 77 de kilograme. Totuși, luptătorul din Republica Moldova a avut câștig de cauză în confruntarea pentru medalia de bronz. Cu scorul de 3 la 2, el s-a impus în fața lui Ismail Barakhoev din Federația Rusă.

Astfel, Vitalie Eriomenco și Alexandrin Guțu au urcat pe podiumul de premiere de la Campionatul European de Tineret. Pe lângă cei doi, ar putea să obțină medaliile de bronz Vasile Zabica și Alexandru Solovei. În lupta pentru medaliile de la competiția continentală, organizată la Baku, au intrat și fetele.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter