Extern

Infrastructura rusă, atacată de drone ucrainene

Infrastructura rusă, atacată de drone ucrainene

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că sistemele ruseşti de apărare aeriană au doborât noaptea trecută 75 de drone ucrainene deasupra regiunilor vestice ale Federaţiei Ruse.

ZFR

Aproape 50 dintre acestea ar fi fost interceptate în spaţiul aerian al regiunii Rostov, celelalte fiind doborâte deasupra regiunilor Krasnodar, Belgorod, Smolensk şi Voronej. Ministerul rus al Apărării susţine că nu s-au înregistrat victime sau distrugeri. Totuşi, mai multe canale locale de telegram au publicat imagini cu atacuri matinale ale dronelor care lovesc infrastructura energetică din unele regiuni. Câteva drone au incendiat o rafinărie de petrol din regiunea Krasnodar. Autorităţile de la Kiev nu au raportat despre atacuri aeriene ale ruşilor noaptea trecută. 


VOLODYMYR ZELENSKYY preşedintele Ucrainei: „Putem spune deja că apărarea noastră aeriană a fost întărită. Sistemul german "Patriot" a ajuns în Ucraina și aș dori să mulțumesc Germaniei și Statelor Unite pentru acest pas. Vom putea face mai mult pentru protejarea cerului. Desigur, mai sunt încă multe de făcut şi protecţia nu este în niciun caz garantată, dar este totuşi un câştig pentru Ucraina”.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter