Actualitate

Începe festivalul Untold de la Cluj-Napoca. Măsuri de securitate sporite şi, în premieră, un sistem de monitorizare a publicului

video

Mâine seară începe festivalul Untold de la Cluj-Napoca, ajuns la a 9-a ediție. Organizatorii au anunţat măsuri de securitate sporite şi, în premieră, un sistem de monitorizare care le permite să se asigure că nu este depăşită capacitatea stadionului.

ZFR

Până duminică noaptea, artiști din întreaga lume vor urca pe cele opt scene ale festivalului. Untold vine şi cu restricţii în oraş, dar şi cu zgomot pentru cei care locuiesc în preajma stadionului.

60 de mii de oameni sunt așteptați în fiecare seara a festivalului pe Cluj Arena. Un nou sistem de monitorizare va permite organizatorilor să se asigure că această capacitate nu este depășită și publicul nu va fi pus în pericol.

Edy Cherej, cofondator, festivalul Untold: Este primul an în care avem la intrările din stadion supraveghere video cu people meter, care ne măsoară în timp real câți oameni sunt în stadion. Sunt 16 astfel de camere amplasate în tot perimetrul

Și scena principală reprezintă o premieră. Este cea mai mare de până acum, cu o greutate care depășește 500 de tone. Este în întregime alimentată din surse regenrabile, spun organizatorii. Multe dintre spactacolele artiștilor înseamnă un efort logistic impresionant.

Radu Rus, şef de producţie, festivalul Untold: Cel mai mare va fi de la Lenny Kravitz, avem 12 remorci de TIR plus zeci de autobuze cu care vine artistul împreună cu stafful lui.

ZFR

Untold vine și cu restricții pentru traficul auto și pietonal în mai multe zone centrale ale Clujului. Dar și zgomot până dimineața pentru cei care locuiesc în preajma stadionului.

La Untold vor canta, pentru prima dată în România, artiști precum Sam Smith sau Lenny Kravitz. Nu vor lipsi nici unii dintre cei mai cunoscuți DJ ai lumii: Martin Garrix, Dimitri Vegas și Steve Aoki.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter