Social

Cybecor, Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică și-a deschis ușile și a găzduit prima conferință internațională

post-img
Cybecor

Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică, Cybercor, a fost deschis oficial pe 18 septembrie și a găzduit, în aceeași zi, conferința internațională CyberCon Moldova. La evenimentul cu genericul „Educația, fundamentul unei culturi cibernetice reziliente” au participat specialiști de top în securitate cibernetică din țară și de peste hotare, partenerii Cybercor, profesori, studenți, precum și reprezentanți ai Guvernului.

ZFR

CyberCon Moldova a pus în prim plan discuțiile despre elementele critice necesare pentru a acoperi deficitul de abilități în domeniul securității cibernetice, concentrându-se atât pe studenți, cât și pe angajații din sectorul public. De asemenea, a fost subliniată necesitatea de a crea un ecosistem puternic, capabil să răspundă la amenințările cibernetice într-o manieră coordonată și eficientă.

În cadrul evenimentului, Institutul și-a consolidat poziția prin semnarea a două acorduri strategice cu Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne. Acestea vor contribui la coordonarea activităților pe două direcții majore: asigurarea securității și rezilienței cibernetice, în conformitate cu legislația națională, și dezvoltarea avansată a componentei tehnologice.

Evenimentul CyberCon Moldova by Cybercor a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și USAID, Suedia și Marea Britanie prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, sub egida Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția de Securitate Cibernetică, Fundația pentru Dezvoltare, Codwer și SigURL, și susținut de Google, Cisco, Fortinet, Palo Alto Networks.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter