Social

Tariful la energia termică pentru chișinăuieni s-a redus în jumătate în ultimul an

post-img
Termoelectrica

În perioada 2023-2024, prețul unei gigacalorii de energie termică livrată de către Termoelectrica consumatorilor din municipiul Chișinău a scăzut cu aproximativ 50 la sută sau cu 1443 lei. Astfel, locuitorii capitalei achită în prezent 1824 lei pentru o gigacalorie față de 3267 lei cât era acum un an, informează MOLDPRES.

ZFR

Prețul a fost micșorat după ce Termoelectrica a depus mai multe solicitări către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Termoelectrica a precizat că modificarea prețurilor a fost posibilă atât datorită fluctuației prețului la gazele naturale, utilizate în producerea energiei termice, cât și în rezultatul unor măsuri eficiente implementate de întreprindere pentru a optimiza costurile operaționale și a spori eficiența energetică.

Concomitent, prețul la energia electrică produsă de Termoelectrica s-a diminuat cu 203 bani/kWh - de la 398 bani/kWh până la 200 bani/kWh sau cu 50%.

Ultima modificare a tarifelor la energia termică livrată de Termoelectrica a fost operată de ANRE în luna iulie curent, atunci cânt prețurile au scăzut cu circa 15 la sută.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter