Sport

Trei pugiliști din Republica Moldova au ajuns în semifinalele Campionatului European

Trei pugiliști din Republica Moldova au ajuns în semifinalele Campionatului European

Trei pugiliști din Republica Moldova au ajuns în semifinalele Campionatului European. Daria Kozorez, Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari sunt la două victorii distanță de a-și trece în palmares medaliile de aur de la turneul continental.

În confruntarea din faza sferturilor, Alexandru Paraschiv a trecut de slovacul Miroslav Herceg. Elevul lui Iurie Paraschiv nu i-a lăsat nicio șansă adversarului său și s-a impus fără drept de apel, scor 5 la 0, la general.

În paralel, Vasile Cebotari a avut câștig de cauză în duelul cu israelianul Miroslav Kapuler. Arbitrii i-au acordat victoria reprezentantului Republicii Moldova, care a învins cu rezultatul final de 4 la 1.

Între timp, alți nouă luptători din Republica Moldova au pierdut în sferturile de finală și s-au mulțumit cu locurile cinci în cadrul Campionatului European din capitala Serbiei.

Această competiție reprezintă o oportunitate perfectă pentru sportivi să obțină experiența necesară înainte de ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba despre evenimentul programat în perioada 23 mai – 3 iunie, la Bangkok.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter